duminică, 13 octombrie 2013

Pot sa zbor!

    Inchid ochii.
    Pentru o secunda, in jurul meu domneste linistea absoluta. O secunda, o secunda de liniste insa intrerupta de dansul obosit al frunzelor smulse din copacul-mama, axis mundi, de nemilosul vant racoros, autumnal. Soarele palid straluceste discret, rece pe cupola impodobita cu spuma- norii: adevarate insule miscatoare. Acum nu-l vad pe regele cerului, dar nici pe supusii sai sa-i zaresc nu pot: deocamdata e intuneric. Am hotarat sa devin pentru cateva momente oarba, pentru a medita.
    Oftez: Nu inteleg.
    Amintirile sunt facute sa dispara. Daca nu ni le putem retrai momentele, suntem nimicuri... Amintirile, daca nu ne sunt furate de timpul, care, ne sapa usor, usor brazde pe pielea ce se lasa, atunci cad in prapastia uitarii odata cu noi. Thanatosul inseamna uitare... Pentru ce atata cultura daca vom fi inghititi de Tartar? Dorim sa invatam, sa devenim celebri pentru a nu fi anihilati de trecut. Vrem sa inventam lucruri noi, pentru a trai mai bine, pentru a ne face viata mai comoda, insa niciodata nu apucam sa vedem cum si in ce fel va evolua lumea peste 100 ani. Blestem!!
    Alergam ca nebunii prin viata in cautarea timpului liber sau, mai bine, zis, Sfantul Graal al omului contemporan. Tanjim dupa timp liber pentru ce? Ca sa cautam dragostea? De mult omul a renuntat la iubire, caci el a devenit un fals, o copie de proasta calitate a celui ce-a fost odata.
    Noi chiar avem nevoie de iubire? Trebuie neaparat sa reintregim fiinta androgina pentru a ne simti cu adevarat impliniti? Ah, de-ai sti cum materia se surpa in mine cand ma gandesc la tine... Lacrimi moarte de demult imi incalzesc acum obrazul: am secat. Mi s-a zis ca dragostea iti coase fluturi in stomac, insa eu cred ca mai mult te incurca. Doar focul conteaza... Flacara ce imi curge prin vene...
    Nu mai suport.. Deschid ochii si vad abisul ce se casca in fata mea. Vrea sa ma impresioneze, totusi nu poate.
    Imi deschid bratele si ma ridic spre cer: eu pot sa zbor... Ii zic adio omului muritor.


4 comentarii:

Don't forget to leave a comment!