miercuri, 3 iulie 2013

”Spitalul celor pierduți în iubire” de Rucsandra Tudoran, recenzie

    Salut!!! De curând am văzut o recenzie a cărții ”Spitalul celor pierduți în iubire” de Ruxandra Tudoran, volum ce doream să îl *recenzez* mai de mult, ce m-a convins să deschid șirul recenziilor pe care le voi face.

      1. Copertă
    Coperta transmite ideea de agitație, de mister. Desenul de pe pieptul fetei ne oferă, alături de titlu, un indiciu important, și anume: ne șoptește faptul că volumul descrie tema iubirii. Sinceră să fiu, coperta îmi place foarte mult pentru că este originală și îndrăzneață!

      2. Conținut
    Cartea m-a capturat odată ce am început să citesc prologul acesteia, care se numește: ”Fișă de internare”. Mi-a foarte mult faptul că naratorul (intradiegetic) s-a jucat cu elemente din mai multe științe, cum ar fi: biologia și anatomia. De asemenea, apreciez jocul cu anumite obiecte ce simbolizează diferite lucruri. Un exemplu ilustrativ ar fi folosirea lemnului de cireș în construirea roșiei colivii pentru fostul iubit. Această ”cușcă” roșie simbolizează dorința naratorului de a-l ține aproape pe cel pe care îl iubește, iar culoarea acesteia sugerează faptul că dragostea pe care i-o poartă este aprinsă. Tot astfel, pulberea de lemn de cireș ce este găsită pe corpul naratorului-personaj la sfârșitul cărții transmite faptul că oricât de mult ne-am strădui, dragostea nu va dispărea niciodată, aceasta fiind prezentă chiar și sub formă de resturi. Aș mai avea de adăugat faptul că lemnul de cireș simbolizează nobilimea, în acest caz a sentimentului.

      3. Puncte bonus!!!
    Punctele bonus sunt date de expresivitate, originalitate și stilul ales.

P. S. : Și eu am scris o carte în același format. (Titlu: ”Jurnal de toamnă”.)

 și... autoarea! 

Notă: 5/5
    


4 comentarii:

  1. Daniela Costachi4 iulie 2013 la 14:37

    ce draguuut! as vrea si eu sa o citesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte draguta recenzia mai ales ca e prima nu? prima mea recenzie a fost groaznica -_- ..nu ca acum sunt mai bune dar na :)) De cand vreau sa pun mana pe arte..dar am sa o iau eu <33

    RăspundețiȘtergere

Don't forget to leave a comment!