duminică, 23 decembrie 2012

Discriminarea---> in filmul The Great Debaters

    Discriminarea, fie ea rasiala sau sexuala, si-a pus amprenta asupra mai multor state ale lumii.
    Chiar si in secolul douazeci, in America, oamenii de culoare erau marginalizati si lansati de catre patura sociala conducatoare, cea reprezentata de albi.
    Samantha Booke nu se confrunta numai cu prejudecatile rasiste, ci si cu problema femeii care doreste sa razbata in societate. Dorind sa-si aduca aportul la inlaturarea acestei mentalitati gresite, s-a impus in cadrul unui club de dezbateri, prin vehementa cu care isi argumenta conceptiile in acest sens. Ea credea ca experienta de debater ar putea-o ajuta si in indeplinirea visului sau de a deveni avocat, devenind astfel cea de-a treia femeie din Statele Unite in acest domeniu.
    In opinia mea, discriminarea ar trebui indepartata prin eliminarea prejudecatilor, prin acceptare sau chiar prin  proteste, asa cum au facut femeile din Anglia, care nu aveau nici macar dreptul de a vota, si care, in anul 1918, s-au alaturat unui grup de presiune numit sufragete. Ca si ele, coordonati de profesorul Melvin Tolson, fermierii de culoare au incercat sa se organizeze in sindicate, fiind inso opriti de un grup de rasisti ... albi.
    Eu consider ca oamenii nu ar trebui diferentiati dupa culoarea pielii, dupa bogatie sau dupa orice alt criteriu, dat fiind faptul ca noi nu ne putem alege etnia, tara, parintii, anul nasterii sau clasa sociala.
    In concluzie, noi ar trebui sa ii acceptam pe cei care nu seamana cu noi sau nu ne impartasesc opiniile. Daca nu am avea cu ce sa ne diferentiem unii fata de ceilalti, am deveni anosti, incadrandu-ne intr-un anumit tipar. Ideal ar fi sa nu existe bariere sociale sau de orice alta natura, care sa ne impiedice sa traim in armonie unii cu ceilalti...


Un comentariu:

Don't forget to leave a comment!