miercuri, 15 februarie 2012

Valentine's Day

    14 februarie este cunoscuta ca fiind ziua universala a indragostitilor. Ce ar putea fi mai dragut decat o zi speciala dedicata dragostei, in care sa poti spune iubitului, sotului, fratelui, mamei cat de mult ii iubesti? 
    Motivul pentru care in acesta zi sarbatorim iubirea, este pentru ca aceasta este ziua in care patronul indragostitilor, Sfantul Valentin a fost executat pentru "crima" de a slavi iubirea si tinerii. In astfel de zile, iubitii din toata lumea isi trimit poeme, felicitari, flori, ravase de dragoste, bomboane etc. 
    Exista multe legende potrivit carora 14 februarie a devenit ziua indragostitilor, unele datand chiar din Roma Antica. Dar cea mai cunoscuta este urmatoarea:

    Sfantul Valentin a fost un preot in timpul domniei imparatului Claudiu al II-lea, intr-o perioada in care Biserica era persecutata si Roma era implicata in multe campanii militare sangeroase.
    Claudiu a interzis printr-o lege toate casatoriile si logodnele in Roma, in ideea ca soldatii necasatoriti se luptau mai bine decat cei casatoriti, pentru ca nu aveau pe nimeni care sa ii astepte acasa.
    Sf. Valentin a fost unul dintre cei care i-a ajutat pe tineri sa se casatoreasca in secret in ciuda legii. El a fost in cele din urma inchis, torturat si condamnat la moarte, in anul 269 e.n.In timpul cat a stat in inchisoare el trimitea mesaje de incurajare prietenilor spunandu-le “Amintiti-va de Valentin” si “Va iubesc”.
    In 496 e.n. Papa Gelasius a oficializat data de 14 februarie ca ziua Sfantului Valentin, pentru a se renunta la o alta sarbatoare a iubirii, dar pagana, numita Lupercalia, care se serba pe 15 februarie.
    Lupercalia reprezenta sarbatorirea fertilitatii si era tinuta in onoarea a doi zei romani, Juno si Pan, obiceiul fiind ca tinerele necasatorite sa scrie mesaje de dragoste care erau introduse intr-o urna. Tinerii alegeau un mesaj si trebuiau sa curteze tanara a carui mesaj l-au ales, tot timpul anului.
    Ulterior ziua de 14 februarie a devenit ziua in care se face schimb de mesaje de dragoste, iar Valentin a devenit sfantul patron al indragostitilor. Ziua este sarbatorita prin trimiterea de cadouri si mesaje de dragoste catre persoana iubita.
    Ziua Indragostitilor este o zi speciala in care ne putem exprima dragostea, mai mult decat de obicei, sau reinnoi juramintele de iubire, si nu doar o singura zi din an in care sa iubim.
    Este si o ocazie ca sa ne dam seama cat de importanta este o anumita persoana in viata noastra si un prilej de a-i multumi pentru bucuria pe care a adus-o in sufletele noastre… 
Va las sa ascultati cea mai frumoasa melodie care mi-a venit in minte in acest moment... Can't let you go...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Don't forget to leave a comment!