marți, 24 ianuarie 2012

Cine sa observe?


        Merg pe strada. Vad o fata mestecand linistita dintr-o punga de Fornetti. Termina de mancat, mototoleste punga si o arunca cu un gest foarte natural pe jos.
         Ei ii "pasa foarte mult" de curatenia stradala, mediu, poluare, stratul de ozon, topirea calotei glaciare si alte probleme de genul acesta, sunt sigura... La urmatorul stalp era agatat un cos de gunoi, dar cui ii pasa? In fond, trotuarul nu e casa ei, vor veni altii sa stranga de pe jos.
          Cativa metri mai incolo, un turist se pregateste sa intre intr-un hotel, dar isi da seama ca are tigara aprinsa in mana. "Ca sa nu deranjeze", acesta consuma si ultima urma de tutun, apoi ii face vant mucului de tigara, care ajunge linistit in strada, pe asfaltul fierbinte. La intrarea in hotel era amenajat un loc pentru fumat,la separeu, dar cine sa il observe?
         El nu isi da seama ca tocmai a "respirat" oxigenul unui copil. Va veni altcineva sa mature in urma lui.
          Avem din ce in ce mai putin timp liber, iar modul in care ni-l gestionam ne influenteaza comportamentul, atitudinea si chiar stilul de viata. Unii merg la film, teatru, concerte. Altii citesc o carte, din ce in ce mai putini. Tinerii mai romantici pur si simplu stau alaturi de persoana iubita… nu conteaza ce fac… pur si simplu stau. Parcurile sunt pline in weekenduri, padurile la fel, gradinile zoologice ...

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Don't forget to leave a comment!